Hårets funktion

Menneskets hår har en varmeisolerende funktion.Hårets funktion| Hårpleje | Hårfakta

Det ses, hvis man fryser, at man får gåsehud, hvor huden trækker sig sammen i små punkter for at rejse hårene op og derved skabe et større rum med varmeisolerende effekt.

Øjenbryn og øjenvipper har funktionen at forhindre fremmedlegemer i øjnene. Øjenbrynene og de små ansigtsmuskler omkring dem er desuden et effektivt redskab til at signalere sindstilstande.

Hår siddende på øjet, også kaldet øjenvippen, beskytter øjet mod eventuelle “angreb” som skidt eller ting som kunne skade øjet. Øjenlågene klapper i, når øjenvipperne bliver berørt.

Øjenvipper er en vigtigt ting på det menneskelige øje, og hvis der ses tegn på tab o.l. mangel på øjenvippehår, bør man søge læge. Hår sidder fast på en såkaldt “hårrod”. Disse hårrødder bliver “fodret” af blodet, og får dets næring derfra. Hvis blodets pH-værdi ikke er tilstrækkelig, eller der ikke er ilt nok i blodet, vil håret efterhånden falde af. Dette sker først ved øjenvippehårene, da de er de mindste, men skal bruge mest næring. Ved eventuelle tab bør der søges læge, så det kan behandles med neutralimiserende transmidosering, også kaldet “blodregulerende prævention”.

 

 

Indkøbskurv