Subcutis

Underhuden – Subcutis

Underhuden (subcutis) består af fedtvæv, bindevæv og blodkar. Dens funktion er at beskytte kroppen mod afkøling og stød samt at fungere som energidepot.

subcutis, hudens struktur, hudlag, hudpleje, hudens opbygning,Det tredje lag i huden er subcutis – også kaldet underhuden. Subcutis består primært af fedtceller, som er placeret i tynde bindevævslag, som indeholder små blodkar. Dens funktion er at beskytte kroppen mod afkøling og stød samt at fungere som energidepot. Underhudens fedtdepoter giver huden fylde og fungerer som polster mod de muskel- og knoglestrukturer, der ligger lige nedenunder. Disse fedtceller kan også hos nogen fremtræde som den velkendte “appelsinhud”. Med alderen bliver hudens fedtlag udtyndet, og det giver huden et pergament-agtigt udseende.

Når man får en hudsygdom, ændres den normale struktur, og det kan få afgørende betydning for kroppens immunforsvar. Huden fungerer således som kroppens yderste immunforsvar, og hvis denne funktion tabes eller nedsættes, så vil den normale celle-nydannelse afspores, og man vil for eksempel kunne udvikle eksem og hudkræft.

Indkøbskurv